De beste versie van jezelf

“Become the best version of yourself”  of “be a better person then you were yesterday”
Ik heb die quotes nooit begrepen. Naja dat is niet waar, ik begrijp ze wel maar ik vind ze niet zo opbouwend.

Misschien komt dat omdat ik best wel heel gelovig ben opgevoed en dit soort quotes heel erg daarbij in de buurt komen. Bidden om vergeving zodat je weer goed genoeg bent. Heel veel regels van wat wel en wat niet mag. Doe je het goed ga je naar de hemel, doe je het niet goed dan moet je om vergeving vragen of je gaat naar de hel. De eind tijd kan elke dag komen. Dat is de dag dat er besloten wordt welke van de mensen op aarde goed genoeg zijn om naar de hemel te gaan en welke niet goed genoeg zijn. Behoor je tot deze laatste categorie dan kan je het wel schudden.

Als klein meisje vond ik dit allemaal zo gek. Ik voelde altijd die druk en zat vol van schuldgevoel over allerlei dingen die ik eigenlijk diep van binnen juist zo leuk vond om te doen.

Als we naar de kerk gingen, zag ik altijd allerlei mensen zo hard hun best doen, om maar in Gods gratie te vallen. Soms zag ik ze ook huilen omdat ze geen teken kregen dat ze ok waren, dat God zijn liefde niet aan hun liet zien. Resultaat was, dat ze nog harder voor zichzelf waren. Zichzelf nog meer ontzegden en nog meer om vergeving gingen vragen voor wie ze waren. >>

“Dan keek ik naar deze mensen en dacht ik..als God liefde is, dan vind ik liefde niet zo leuk.. “


Ik werd hier altijd heel verdrietig van. Dan keek ik naar deze mensen en dacht ik..als God liefde is, dan vind ik liefde niet zo leuk.

Hetzelfde heb ik met dit soort quotes. Dat je beter moet zijn dan wie je gister was, dat je de beste versie moet worden van jezelf.

Terwijl ik juist denk dat het erom gaat dat je ziet hoe fantastisch je al bent! Dat je kan zijn met wie je bent met al je makken en mooie dingen. Dat je houdt van je zwarte dagen (hoe zwaar ook) maar ook van je mooie dagen. Dat je niet zo hard je best hoeft te doen, maar juist dingen accepteert. Dat je lief bent voor jezelf en tevreden met alles wat er wel is. Juist dan is er ruimte voor groei, we groeien tenslotte elke dag.

Dus wat mij betreft, wees niet de beste versie van jezelf, maar wees jezelf.
Gister was je awesome en vandaag ook.

Liefs Hester

Written by Hester Baks

Hester Baks

Facebook

Founder of IAMLOVE. Lives with her black lab Sunny and girlfriend Melissa in Amsterdam and is also a freelance photographer. Loves ice cream!

Share this Post

Wear and Share IAMLOVE!

♥ Be the change you want to see in this world ♥

IAMLOVE WEBSHOP
Read also the beautiful stories at the IAMLOVE story photography page
About IAMLOVE

Leave a Comment